Zonnepanelen

Wij hebben reeds 14 jaar professionele ervaring in het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen op alle soorten daken. 

Zonnepanelen zijn het meest onderhoudsvriendelijke van alle technische installaties in uw woning. Op 20 jaar tijd is er gemiddeld slechts één interventie nodig, de omvormer dient eens vervangen te worden. (Ik heb het dan over de zorgvuldig geïnstalleerde installaties door personeel dat elektrotechnisch geschoold is en met kwalitatieve materialen werkt, slordig of snel geïnstalleerde installaties vertonen snel gebreken. Dit blijkt uit onze ruime ervaring in het herstellen van PV-installaties) 

We bieden een groot gamma van kwalitatieve zonnepanelen aan. Soms primeert prijs/kwalteit, soms een hoog rendement, het uitzicht of het land van herkomst. Vier belangrijke criteria waar telkens een ander merk of type hoogst scoort. In alle vier de gevallen zijn het betrouwbare merken, gevestigde waarden,  en is er 20 tot 25 jaar fabriekswaarborg.

Onze installaties zijn klaar om met batterijopslag te werken. Maar we kunnen ook meteen het hele pakket aanbieden van zonnepanelen met een thuisbatterij. De batterij wordt dan gebruikt om het eigen verbruik van de zonnestroom te optimaliseren. In de toekomst zal een batterij ook zeer interessant zijn bij het capaciteitstarief. Wanneer er hoge verbruiken zijn, springt de batterij bij om hoge kwartierwaarden te voorkomen.
Voor meer info over thuisbatterijen kan je terecht op onze pagina Batterijen.

Wat betekent het, nu er geen terugdraaiende teller meer is?

Als je 50% van de stroom die je maakt zelf verbruikt is het even voordelig.
Als je 60% zelf zou gebruiken is het zelfs voordeliger dan de terugdraaiende teller.

Zonder aanpassing verbruik je maar 30% van de opgewekte stroom zelf.

Je kan huisdoudtoestellen tijdens de zonne-uren laten draaien (door vertraagd te starten)
Als er dan geen zon is is dat geen probleem, uw toestel moet toch draaien.

En als er grote elektrische verbruikers zijn zoals elektrische kachel, jacuzzi, elektrische boiler, airco, zwembadfilter …. kunnen wij die met een kleine automatisering laten werken tijdens de zonne-uren, in de mate van het mogelijke. Het is altijd wat maatwerk en programmeerwerk om uw verbruikers te sturen, maar de resultaten zijn super.


Met zonnepanelen uw eigen stroom opwekken is eenvoudig en niet duur. Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit de energievoorziening van ons land en voor bijna iedereen toegankelijk en bijna overal toepasbaar.