Zonnepanelen

Wij hebben reeds 16 jaar professionele ervaring in het plaatsen van fotovoltaïsche zonnepanelen op alle soorten daken. 

Voor de zonnepanelen-installaties werken wij zo veel als mogelijk met Europese merken, zoals Bisol en Meyer burger. Hierbij wordt er zorgvuldig gekozen voor merken die écht Europees zijn en dus zelf ontwikkelen en fabriceren in Europa. Liefst met reeds wat jaren ervaring in de business. De keuze voor Europees materiaal, zorgt ervoor dat we zeker zijn van de kwaliteit die we leveren. We hebben een persoonlijk contact met de bedrijven zelf en kunnen hierdoor heel snel mogelijke problemen of vragen oplossen. 

Een vakkundig, correct en onafhankelijk advies kunnen geven, is voor ons zeer belangrijk. Dit wil dus ook zeggen dat wij geen (afname)contracten hebben met leveranciers of producenten. We kiezen zelf waar we mee willen werken, in geloven en vertrouwen in hebben om het bij onze klanten te plaatsen. Onze installaties worden steeds ontworpen met het oog op duurzaamheid. Het is dus de bedoeling dat ze zo lang als mogelijk werken, zonder interventies nodig te hebben.

Zonnepanelen hebben steeds nood aan een omvormer om de gelijkstroom om te vormen in wisselstroom. Er zijn verschillende types omvormers op de markt, waar wij ook  ervaring mee hebben. Zoals micro-omvormers, omvormers die werken met poweroptimizers en string omvormers.

Het liefst werken wij met de string-omvormers van SMA. Dit is een Duits merk die nog steeds zo veel mogelijk van zijn assemblage in Duitsland houdt. We plaatsen ze al 15 jaar en zijn er al even lang tevreden over. De toestellen zijn zeer robuust gebouwd, wat ten goede komt aan de levensduur van de elektronica. De software zit goed in elkaar en biedt functies zoals ShadeFix. De intuïtieve SMA Energy app zorgt ervoor dat de monitoring eenvoudig en aangenaam is.

Naast ecologie en duurzaamheid is ook het financieel voordeel van een zonnepanelen-installatie en belangrijk motief. Tegenwoordig is er gemiddeld een terugverdientijd van 5-7 jaar voor een volledige installatie. Hoe lang de terugverdientijd exact is hangt af van de grootte en de kost van de installatie, maar wordt ook enorm beïnvloed door het eigen verbruik van de opgewekte stroom.

Het eigen verbruik wordt vaak uitgedrukt in een percentage en duidt aan hoeveel van de opgewekte stroom je meteen gebruikt. Elke kWh stroom dat je van de zonnepanelen gebruikt, moet je niet aankopen uit het net en doe je dus voordeel bij. 
De stroom die je niet meteen zelf opgebruikt, injecteer je in het net en ontvang je een vergoeding voor.

 Het gemiddelde eigen verbruik ligt op 30%. Als je zo veel mogelijk verbruikt tijdens de zonne-uren, is het zeker mogelijk om dit op te krikken naar 40%.
Wil je graag het eigen verbruik nog verder optimaliseren? Dat aan de hand van een thuisbatterij. Neem hiervoor een kijkje op onze pagina Batterijen.

CONTACT

Heb je vragen voor ons? Of wil je graag dat we eens langskomen voor een vrijblijvend advies en offerte op maat?

Neem contact op