Herstelling

 

Wij zijn gespecialiseerd in foutzoeken en herstellen van PV-installaties. Wij zijn gespecialiseerd in het merk SMA.

Voor een vlotte verwerking van uw herstelling, gelieve contact op te nemen via ons contactformulier en voeg volgende gegevens toe in het bericht-vak: 

  • naam en adres
  • info over het probleem, wat heb je opgemerkt?
  • merk en type omvormer
  • merk en type panelen
  • aansluitschema panelen
  • elektrisch schema en keuring van de installatie
  • foto van de opstelling en toegankelijkheid van de panelen
  • foto van de opstelling van de omvormer


Werkt uw installatie correct?

Bij twijfel over de correcte werking van een PV-installatie kan de I/V-curve en het werkelijke vermogen van de zonnepanelen worden gemeten. We kunnen ook het rendement van de omvormer meten en controleren of de omvormer correct het MPP-punt kiest. 

Als uit de metingen blijkt dat er een defect is aan de panelen kunnen we het betreffende paneel met behulp van een thermografische camera (infraroodcamera) snel detecteren.

Naast de I-V curve is er natuurlijk nog een referentie nodig om te vergelijken of dit paneel het vermogen levert wat het moet leveren. Daarom vergelijkt men met de STC specificatie van de fabrikant. Dit is het vermogen dat het paneel levert bij een lichtbron van 1000W/m en bij een omgevingstemperatuur van 25 graden Celsius. Omdat de meetcondities in de praktijk echter niet constant zijn, zoals in een labo, meet men de lichtsterkte en de temperatuur op het moment van het uitmeten van de string of het paneel. Volgens de IEC/EN60891 norm is het dan mogelijk om een omrekening te maken naar de STC waardes. 

Praktisch betekent dit dat bij het foutzoeken een paneel of string gemeten wordt op een zonnige dag met voldoende licht. Naast het paneel wordt een referentie cel geplaatst onder dezelfde instralingshoek als de installatie om zo een correcte meting van de huidige hoeveelheid licht te verrichten. Ook wordt de temperatuur van de panelen gemeten om een zo nauwkeurig mogelijke omrekening te bekomen.