Een batterij betaalt zichzelf gemiddeld terug op ongeveer 10 jaar en gaat ongeveer 10 jaar mee.
Er is in de meeste gevallen dus geen goede financiële motivatie om een batterij te plaatsen.
Gemiddeld verbruiken mensen met zonnepanelen ongeveer 30% van hun stroomproductie onmiddellijk op, zonder hier op te letten. Met een batterij kan dit verhoogd worden naar gemiddeld 60%.

De meeste van onze klanten die nu een batterij kopen willen deze graag omdat het geld dan nuttiger besteed is dan het op de bank te laten staan. Ze willen hun stroom overdag opslaan, in de plaats van deze aan een belachelijk lage prijs te moeten verkopen. ’s Nachts kunnen ze deze stroom dan zelf nuttig gebruiken. Er is geen groot financieel voordeel, maar ze hoeven hun zelf geproduceerde stroom dan toch niet aan lage prijs hun stroom te verkopen.

Bij nieuwe zonnepanelen wordt ook regelmatig voor een batterij gekozen. Dit omdat de terugverdientijd dan, afhankelijk van de situatie, gemiddeld ongeveer een jaar sneller is. Hierbij wordt er gerekend met een premie voor de zonnepanelen en de thuisbatterij en met een eigen verbruik van de zonnestroom die stijgt van 30% naar 60%.
Een batterij van 5kWh kost ongeveer 5000,00 euro. (Dit is een richtprijs, afhankelijk van merk, type en installatie kan dat lager of hoger zijn. Hoger, bijvoorbeeld als er speciale vereisten zijn voor noodstroom/backup bij stroompanne)

Wij zien 2 meest voorkomende scenario’s:
1. U heeft zonnepanelen en wilt een batterij kopen om er financieel voordeel van te hebben? Dan is het zinvol om alles nog eens goed uit te rekenen alvorens de knoop door te hakken. Neem gerust contact op met ons voor advies.

2. U wilt uw stroom niet weggeven en wilt daarom graag een batterij?

In beide scenario’s helpen wij u graag verder. Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier.