Met de digitale teller is het zeer belangrijk om een zo hoog mogelijk eigen verbruik te behalen. Dit is het percentage stroom dat je meteen zelf opgebruikt van de stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen. In praktijk wil dit zeggen dat de stroom niet van de zonnepanelen naar het net gaat en dan op een later moment wordt terug gnomen, maar dat ze zo veel mogelijk in huis wordt opgebruikt.

Een methode om uw stroom zelf te gebruiken is door een thuisbatterij te plaatsen die overdag de stroom opslaat, zodat je ze ’s avonds kan opgebruiken. Er is echter nog een andere mogelijkheid om het eigen verbruik te verhogen. Het is namelijk mogelijk om gebruikers nuttig te gaan aansturen als er stroom beschikbaar is. (bijvoorbeeld: jacuzzi, airco, filterpomp vijver of zwembad, warmtepomp zwembad, elektrische boiler, elektrische weerstand in warmtepompboiler, aircoheater, elektrische bijverwarming….)


Als je verbruikers wil gaan sturen lezen we de digitale teller uit en communiceren we over uw internet naar een kleine PLC. Voor installatie en programmatie hebben wij een richtprijs van ongeveer 1000,00 tot 2500,00 euro excl BTW. Het gaat hierbij praktisch altijd om maatwerk.  Het toestel kan verschillende verbruikers tot 12kW gedimd aansturen om de beschikbare stroom netjes op te gebruiken. De mogelijkheden zijn groot, alles kan aangesloten of gestuurd worden. De bedoeling is dat je uw percentage eigen verbruik even veel verhoogd als met een batterij en dat het veel minder kost en langer mee gaat.

Hebben jullie verbruikers waarvan het stroomverbruik naar de uren met zonneschijn mag en kan verschoven worden? Eén belangrijke (zomerse) verbruiker gaan sturen kan al voldoende voordeel opleveren. 

Neem gerust contact met ons op voor meer info.