Als er geen terugdraaiende teller is, wordt het belangrijk om zelf een deel van de opgewekte stroom te gaan gebruiken. Als er geen aandacht aan het verbruik wordt geschonken, is het onmiddellijk eigen verbruik ongeveer 30% van de stroom die de zonnepanelen opwekken. De 70% stroom die in het net wordt geïnjecteerd, verkoop je aan een lage prijs van 3 tot 5 cent per kWh. De netvergoeding valt uiteraard weg. De terugverdientijd wordt een paar jaar langer.

Als je de grote verbruikers zoals wasmachine, droogkast, vaatwas overdag kan laten draaien zal uw percentage eigen verbruik van de opgewekte stroom stijgen. Als je 50% van de opgewekte stroom onmiddellijk zelf verbruikt is de digitale teller even voordelig als de terugdraaiende teller.

We kunnen uw eigen verbruik op een eenvoudige manier van 30% naar 60% verhogen door een batterij te plaatsen. Wij hebben al 5 jaar ervaring met batterijen (zie referenties). We plaatsen verschillende merken. Batterijen zijn een eenvoudige, goede en dure oplossing. Neem gerust contact op met ons voor een offerte.

Het is ook mogelijk om uw eigen verbruik te verhogen door verbruikers SLIM aan te sturen. Als er een beetje zon is en er 200 Watt in het net geïnjecteerd wordt, kunnen we bijvoorbeeld die 200 Watt naar uw elektrische boiler laten gaan. Zo injecteert u niets en slaat u energie op in warmte. We kunnen dat ook voor uw jacuzzi of warmtepomp, maar ook uw airco kunnen wij aansturen. Er zijn vele mogelijkheden, het is altijd maatwerk en de prijs is gevoelig lager dan het plaatsen van een batterij. Neem contact met ons op voor meer info.